Vincent

Na mijn MAVO-D heb ik de middelbare ondernemersschool en groothandelseconomie gedaan. Heb een paar jaar gewerkt bij grote oliemaatschappijen. In 1995 ben ik getrouwd, mijn vrouw werkte in de verpleging, daar bleek mijn hart ook te liggen. Ik heb de in-service opleiding A-verpleegkundige gedaan in Rotterdam. Al snel kwam ik in het Brandwondencentrum te werken. Daar meerdere specialistische opleidingen gevolgd, waardoor ik op de Intensive Care kwam te werken.

Toen in 2001 de Volendamramp gaande was, merkte ik dat ik meer kon betekenen dan alleen maar verpleegkundige… Ik kon feestjes organiseren voor patiënten (tijdens voetbalwedstrijden van het Nederlands elftal) een telefoontje naar Mc. Donalds en iedereen had een feestmaaltijd! Zo ontwikkelde ik mij tot een verpleegkundige met meer interesses “eromheen”.

Ik ben vader van drie zoons. We verhuisden naar Leek. Toen ik in het UMCG werkte heb ik in 2009 Stichting Ambiance Noord-Nederland opgericht, een wensambulance voor terminaal zieke mensen. En een aantal jaren later Stichting Autisport Leek. Voor kinderen die (tijdelijk) uit balans zijn, en graag willen sporten, maar (even) niet mee kunnen komen. Nu ben ik één van de vennoten van Ambulante Hulpverlening Groningen.

Ik vind het erg leuk om mensen te stimuleren om onzekerheden bij hun weg te nemen en tot niet-verwachte resultaten te komen. Zelf hou ik er van om ideeën uit te werken en uit te werken. Een eierwijk helpen opstarten, een ontbijtservice helpen opstarten of een echte ‘Bakery’, zijn voorbeelden van ideeën die jeugd helpen om zo een zakcent te verdienen!

In 2021 hoop ik nog enkele ideeën tot mooie projecten te ontwikkelen.