Rick

Hallo,

Mijn naam is Rick Buma, sinds 1 september ’20 ben ik het team van Ambulante Hulverlening Groningen gaan versterken. Ik zal voornamelijk werkzaam zijn als ambulante begeleider of als groepsbegeleider.

Rond mijn 18de begon ik veel interesse in de zorgsector te krijgen, hierbij heb ik m’n opleiding sport en bewegen laten vervallen. Dit kwam omdat mijn passie lag bij het werken van jongeren met een (verstandelijke) beperking of jongeren/ouderen die net even een zetje nodig hebben om hun doel te bereiken. Waarbij ik hoop dat ik mensen kan ondersteunen die soms in een diep dal zitten. Soms kun je het niet alleen en heb je iemand nodig die je begrijpt en samen met jouw alles op rijtje zet zodat het overzicht terug komt. Hierdoor zal de druk en/of spanning afnemen waardoor je kunt werken aan je doelen en toekomst. Samen gaan wij ontdekken waar jouw mogelijkheden liggen, dit gaat met vallen en opstaan, maar als we hetzelfde doel voor ogen hebben, gaat het lukken!

Zelf heb ik dit ook ervaren in mijn jeugd, op m’n 10de begon ik bij FC Groningen te voetballen. Hier voelde het altijd alsof ik moest presteren waardoor de druk te hoog werd. Door de gevoelsmatige druk kwam ik zelf ook in een dal. Hierbij verloor ik het plezier in het spelletje en ben ik uiteindelijk op mijn 16de weg gegaan. Nu ik op een lager niveau speel, heb ik het plezier weer hervonden. Daar draait het om! Om dingen te doen waar jij gelukkig van wordt, dit zodat jij het maximale uit jezelf kan halen.

De opleiding (MBO maatschappelijke zorg) heb ik ook succesvol afgerond. Tijdens deze opleiding heb ik gewerkt bij een zorginstelling voor mensen met een licht verstandelijke beperking. Na mijn opleiding heb ik een contract gekregen en heb ik daar 4 jaar lang gewerkt. Na 4 jaar was het tijd om ergens anders te gaan werken in een nieuwe omgeving. Dit heb bij de Blankehoeve in Noordlaren gevonden. Hier ben ik nu een jaar werkzaam.

Ik kijk er naar uit om zelfstandige aan de slag te gaan in een groeiend en leuk team!