Ite

Hallo,

Mijn naam is Ite Vogelzang, mijn hoofdtaak bij Ambulante Hulpverlening Groningen zal zijn die van groepsbegeleider. Daarnaast ben ik ook ambulante begeleider.

Het helpen van jongeren met een (verstandelijke) beperking of mensen die om wat voor reden dan ook uit balans zijn geraakt, is waar mijn hart ligt. Ieder mens heeft kwaliteiten en ieder mens wil graag gezien worden. Er zijn ook mensen die zich (nog) niet bewust zijn van hun kwaliteiten, en daar zelf niet uitkomen. Deze groep mensen wil ik helpen zichzelf te ontdekken zodat ze zich positief kunnen ontwikkelen als mens, en zichzelf gaan waarderen. Dit zal natuurlijk gaan met vallen en opstaan, maar als we er samen voor gaan, gaat het lukken!

Zelf heb ik in mijn pubertijd een aantal verkeerde keuzes gemaakt. Op mijn zestiende ben ik gaan werken als schilder. Veel andere mogelijkheden waren er op dat moment niet meer. Dit heb ik ongeveer twintig jaar gedaan. In deze periode heb ik met mensen samengewerkt en mensen ontmoet uit alle lagen van de samenleving. In tussentijd is mijn privéleven zeer positief veranderd, ik heb mijn vriendin ontmoet met wie ik nu ongeveer vijftien jaar samen ben. Samen hebben wij twee schatten van kinderen. 

Naarmate de tijd vorderde begon het aan mij te knagen dat er veel meer in mijn persoon zit dan ik eruit liet komen. Ik wilde graag mensen helpen en een positieve bijdrage leveren in het leven van mensen die het moeilijk hebben.